Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, szeptember 22. - Az energiapiaci válságot az okozza, hogy jelenleg a kereslet nagyobb, mint az olcsó kínálat - jelentette ki Nagy-Bege Zoltán, az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) alelnöke csütörtökön egy szakmai konferencián.

A szakember elmondta, hogy a válság a kereslet és a kínálat közötti egyensúly megteremtésével oldható fel. Az árak csökkenéséhez szerinte két út vezet: az egyik az olcsó energia kínálatának a növelése, a másik a kereslet csökkentése. Ez utóbbi az energiahatékonyság növelését vagy legalábbis a pazarlás megszüntetését jelenti.

'Nincs feltétlen szükség kifinomult beruházásokra az energiahatékonyság terén, és nem kell új megoldásokat kitalálnunk. Az első lépés az lenne, hogy megszüntessük a pazarlást az otthonunkban (...), a közintézményekben és a vállalkozásoknál egyaránt' - magyarázta.

Nagy-Bege Zoltán elmondta, hogy már évek óta zajlik a teljes energialánc digitális átalakulása, ami a folyamatok egyszerűsítéséhez és a költségek csökkentéséhez vezet.

Az ANRE alelnöke emlékeztett arra, hogy a városok nagy áram-, hőenergia-, földgáz- és üzemanyag-fogyasztók, ezért üdvözlendő minden olyan helyi szintű energiahatékonysági intézkedés, amely a pazarlás vagy a fogyasztás csökkentéséhez vezet. 'Ezt látjuk Románia számos városában' - jelentette ki. AGERPRES/(RO - szerző: Daniel BADEA, szerkesztő: Andreea MARINESCU, HU - szerkesztő: CSEKE Péter)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.