Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, szeptember 22./Agerpres/ - A régió energiaügyi minisztereivel találkozott csütörtökön a Victoria-palotában Nicolae Ciucă miniszterelnök. Az energiaügyi miniszterek egy nemzetközi gázügyi konferenciára gyűltek össze Bukarestben, amelyen a résztvevő országok közötti együttműködésről volt szó az energiabiztonság megerősítése érdekében.

A miniszteri találkozón részt vett Virgil Popescu román energiaügyi miniszter, Andrei Spînu, a Moldovai Köztársaság miniszterelnök-helyettese, infrastrukturális és regionális fejlesztési minisztere, Kostas Skrekas, Görögország környezetvédelmi és energiaügyi minisztere, Parviz Shahbazov, az Azerbajdzsáni Köztársaság energiaügyi minisztere, Rossen Hristov, Bulgária energiaügyi minisztere, Alparslan Bayraktar,Törökország energiaügyi és természeti erőforrások minisztériumának tárcavezető-helyettese, Mykola Kolisnyk, Ukrajna energiaügyi miniszterhelyettese, Sztáray Péter, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának államtitkára és George Chikovani, a grúz JSC Georgian Oil and Gas Corporation vezérigazgatója.

A román miniszterelnökkel tartott találkozón az állampolgároknak és üzleti szférának szükséges gázmennyiség biztosításáról volt szó. A kormány beszámolója szerint Ciucă miniszterelnök arról tájékoztatta az energiaügyi minisztereket, hogy Románia jelentős mennyiségű földgázzal rendelkezik. "A Románia által vendégül látott találkozó célja egyrészt a szükséges mennyiségű földgáz biztosítása a régió országai számára, másrészt megoldások keresése a nyugat-európai erős gazdaságok támogatására, mert ezek jólététől függ a mi térségünk gazdasága is" - mondta a kormányfő.

A résztvevők a földgázszállítás új alternatíváiról beszéltek, Törökország és Görögország kikötőin keresztül, és elhangzott, hogy szükség van az összekapcsolt, föld alatti villamosenergia-átviteli kábel megvalósítására Azerbajdzsán - Grúzia - Románia - Magyarország útvonalon.

'Az esemény annak a szolidaritásnak a tanúbizonysága volt, amelyet régiónk országai tanúsítanak a jelenlegi geopolitikai helyzetben, amelyet az Ukrajna elleni orosz katonai agresszió idézett elő' - mutat rá a kormány közleménye.
AGERPRES/(RO - szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.