Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, szeptember 22./Agerpres/ - Az igazságügyi minisztérium továbbra is támogatja a korrupció elleni küzdelmet, "fel sem merül", hogy lemondjon erről a célkitűzésről - jelentette ki Cătălin Predoiu tárcavezető a legfőbb főügyészség 2021-es tevékenységi mérlegét ismertető eseményen.

A miniszter rámutatott, a prioritások közé tartozik a továbbiakban is az embercsempészet és a szervezett bűnözés elleni küzdelem, az áldozatok védelme - különös tekintettel a kiskorú áldozatokra -, illetve a korrupció elleni küzdelem. "Szándékosan hagytam ezt a felsorolás végére, hogy közvetítsek egy világos üzenetet: az igazságügyi minisztérium továbbra is támogatja a korrupció elleni küzdelmet, az ezzel foglalkozó intézményt. Fel sem merül, hogy lemondjunk erről a célkitűzésről" - fogalmazott.

Hozzátette, az elmúlt időszakban különféle politikai témák kapcsán felröppent "találgatások" miatt kívánta ezt megjegyezni. Mint mondta, az igazságügyi minisztérium tevékenysége, az országos korrupcióellenes stratégia, a minisztériumnak a korrupcióellenes ügyészséggel (DNA), a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséggel (DIICOT), valamint a legfőbb főügyészség vezetésével fenntartott jó viszonya is tanúsítja, hogy "nem fognak hátralépni" a korrupció és a szervezett bűnözés elleni küzdelemben.

Cătălin Predoiu beszélt arról is, hogy az állampolgárok szakszerűséget, komolyságot és feddhetetlenséget várnak el az ügyészektől. 'Minden mérőszámon és értékelésen túl szerintem a legfontosabb az önértékelés. Amikor tükörbe nézünk, és azt kérdezzük magunktól, hogy képesek voltunk-e mindent megtenni, amit egy adott kontextusban meg kellett tennünk' - jelentette ki.

A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a minisztérium addig nem terjesztette a kormány elé jóváhagyásra az igazságügyi törvényeket módosító tervezeteket, amíg ezeknek az előírásait 'nem karolta fel' a legfőbb ügyészség is. Predoiu szerint a tervezetek biztosítják az ügyészek függetlenségét, a korrupció és a szervezett bűnözés elleni küzdelem jogi keretét, a magas színvonalú és hatékony igazságszolgáltatás feltételeit.
AGERPRES/(RO - szerző: Mihai STOICA, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.