Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Râmnicu Vâlcea, augusztus 12. /Agerpres/ - Csak az alkalmazásukhoz szükséges költségvetési források biztosításával hajthatók végre az új tanügyi törvényekben célul kitűzött változtatások - jelentette ki pénteken Râmnicu Vâlceán az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu a Vâlcea megyei pedagógusok, diákok és szülők képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen.

A miniszter elmondta: bármilyen 'merészek, logikusak és zseniálisak' lehetnek az új közoktatási és felsőoktatási törvénytervezetébe foglalt változtatások, ezeket nem lehet megvalósítani megfelelő finanszírozás nélkül. Emlékeztett arra, hogy a jogszabályok egyik előírása szerint egy kezdő tanár fizetése nem lehet majd kisebb az országos bruttó átlagbérnél.

'Ha ezt az előírás kikerül a tervezetekből, akkor nem tudok majd önök elé állni, és azt mondani, hogy amiket a törvényekbe foglaltunk, azok meg is fog valósulni. De addig, amíg ez a cikkely létezik, addig az önök szemébe nézve el szeretném mondani, hogy a törvényben foglaltak megvalósíthatók és meg is valósulnak, azzal a feltétellel, hogy létezzenek ehhez költségvetési források' - fogalmazott Cîmpeanu.

A miniszter közlése szerint az új tanügyi törvénybe foglalt intézkedések végrehajtásához legalább a kétszeresére kellene növelni az oktatási tárca költségvetését. Csupán az közoktatási törvény alkalmazásához 31 milliárd lejre van szükség, miközben a minisztérium idei büdzséje 30 milliárd lej. Ennek az összegnek a felét a pedagógusok béremelésére fordított összeg teszi ki - sorolta az adatokat Cîmpeanu. AGERPRES/(RO -szerző: Ramona DINCĂ, szerkesztő: Karina OLTEANU, HU - szerkesztő: CSEKE Péter)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.