Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Kolozsvár, augusztus 12. /Agerpres/ - Több mint 60 millió eurót költöttek el Kolozsváron az idei UNTOLD résztvevői - tájékoztattak pénteken a fesztivál szervezői.

A becslések szerint a mintegy 270 ezer Kolozs megyén kívülről érkező fesztiválozó fejenként átlagban legkevesebb 225 eurót költött el a városban szállásra, étkezésre, közlekedésre és különböző vásárlásokra. 'Ez több mint 60 millió eurós tőkeinjekciót jelent a helyi közösségnek' - közölték a szervezők, akik szerint a fesztiválozók által elköltött pénz a helyi adókban, a helyi vállalkozások bevételeiben vagy az ingatlanjukat bérbeadó lakás- és háztulajdonosoknál fog megjelenni.

Közölték azt is, hogy az idei UNTOLD fesztiválon több mint 360 ezren vettek részt, és sokan közülük több napot töltöttek Kolozsváron. A szervezők becslése szerint 25 százalékuk Kolozs megyéből, 15 százalékuk külföldről, 60 százalékuk pedig az ország többi részéből érkezett a városba. A külföldiek több mint 100 országból - köztük Argentínából, Brazíliából és Japánból is - utaztak el a fesztivál kedvéért Kolozsvárra.

Az UNTOLD szervezői arról biztosították a város lakóit, hogy közel egymillió lejt fektetnek be a fesztivál helyszíneinek helyreállítására. Az előző évekhez hasonlóan a Kolozsvár Aréna gyepét lecserélik, gyepet cserélnek és más munkálatokat végeznek a Sétatér egy részében is, és mindent megtesznek azért, hogy a kolozsváriak mielőbb újra birtokba vehessék a parkjukat.

A szervezők ugyanakkor emlékeztetnek arra, hogy az UNTOLD 'óriási mértékben' járult hozzá nem csak Kolozsvár, hanem Erdély és egész Románia hírnevének öregbítéséhez. AGERPRES / (RO - szerző: Gina ŞTEFAN, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU - szerkesztő: CSEKE Péter)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.