Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, augusztus 5. /Agerpres/ - Arra bátorítja Nicolae Ciucă a hazai és a határon túl élő román állampolgárokat, hogy a Start-Up Nation program nyújtotta lehetőségeket kihasználva indítsanak vállalkozást Romániában.

A miniszterelnök pénteken a Facebook-oldalán emlékeztett arra, hogy a külföldön élő román állampolgárok számára elkülönítettek egy keretet a Start-Up Nation programban, és 200.000 lej vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak közülük azok, akik Romániában alapítanának céget.

Nicolae Ciucă a bejegyzésében kifejtette: a kis- és közepes vállalkozások létrehozásának és fejlesztésének ösztönzése, gazdasági teljesítményük javítása és új munkahelyek teremtése mellett a kormány célja az innováció és a vállalkozói képzés támogatása is.

A miniszterelnök közlése szerint eddig több mint 4000 pályázat érkezett az illetékes minisztériumhoz a Start-Up Nation programra, és reméli, hogy a számuk gyarapodni fog. Hozzátette, hogy a beruházások ösztönzése érdekében a kormány kiegészíteni készül a program jelenleg 520 millió lejes költségvetését, ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a pályázatok leadásának határideje 2022. szeptember elseje. AGERPRES/(RO - szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU - szerkesztő: CSEKE Péter)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.