Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Brüsszel, június 23.- Cătălina Matei, az AGERPRES különtudósítója jelenti: Az Európai Unió csúcstalálkozójának résztvevői egyetértettek abban, hogy a Nyugat-Balkán integrációs folyamatának gyorsabban kell haladnia - jelentette ki csütörtökön, az értekezlet első részének végén Klaus Iohannis államelnök.

'Az én következtetésem az, hogy mindenki megértette, kicsit gyorsabban kell haladnia a Nyugat-Balkán integrációs folyamatának. A helyzet természetesen országonként más és más, de én meg vagyok győződve, hogy gyorsabban kell haladnunk, és mindannyiunknak bátran meg kell tenni az első lépést' - jelentette ki az államfő a tagjelölti státuszra vagy a csatlakozási tárgyalások tényleges megkezdésére utalva.

Elmondta, a csütörtök délután megvitatandó témák egyike Moldova Köztársaság, Ukrajna és Grúzia tagjelölti kérelmét érinti, és Románia határozottan támogatni fogja az Európai Bizottság múlt héten megfogalmazott álláspontját, amely javasolja, hogy a két előbbi haladéktalanul megkapja a tagjelölti státuszt, Grúzia esetében pedig támogatjk az európai törekvéseket, de a tagjelölti státusz elnyeréséhez láthatóbb előrelépésekre van szükség.

Klaus Iohannis csütörtökön és pénteken részt vesz Brüsszelben az EU-Nyugat-Balkán vezetői találkozón, majd az Európai Tanács ülésén.
AGERPRES/(RO - szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.