Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, június 23./Agerpres/ - Literenként ötven banival kompenzálják az üzemanyag fogyasztói árának emelkedését, ennek a felét állja az állam - jelentette be csütörtökön a miniszterelnök.

A kormányülés után adott nyilatkozatában Nicolae Ciucă rámutatott, a szakértőkkel folytatott egyeztetést követően fix összegű, 50 banis árkompenzáció bevezetéséről született döntés, hogy a polgárok és a cégek kevesebbet fizessenek az üzemanyagért. Mint rámutatott, más országok - például Spanyolország és Franciaország - is hasonló intézkedést fogadtak el.

Az intézkedés finanszírozását fele-fele arányban biztosítja az állam és az olajtársaságok - számolt még be Ciucă.

Az árkompenzációs mechanizmust a tervek szerint három hónapig alkalmazzák, majd ezt követően a kormány szükség esetén újabb intézkedésekről dönt.

'Az árkompenzációt a töltőállomásoknak fel kell tüntetnük a kiállított nyugtákon. A kompenzációs csomag értéke erre az időszakra kétmilliárd lej lesz, amelynek fele az állami költségvetésből származik' - fűzte hozzá a kormányfő.

Megemlítette továbbá a készülőfélben levő rendeletet, amely a spekulatív drágítások visszaszorítását célozza, és mint ilyen, 'biztosítja a fogyasztók magas fokú védelmét az indokolatlan áremelésekkel szemben'.

A tervezett intézkedések nem hatnak ki a beruházási költségvetésre - nyomatékosította még a miniszterelnök.
AGERPRES/(RO - szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Cătălin ALEXANDRU, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.