Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, május 13./Agerpres/ - Nem találja a rendőrség a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség egyik alkalmazottját, akit csütörtökön jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítéltek a Colectiv-perben. Antonina Radu ellen európai elfogatóparancsot adtak ki.

A fővárosi rendőrség pénteki tájékoztatása szerint a Colectiv-perben jogerősen szabadságvesztésre ítélt vádlottak közül négyet börtönbe zártak, miután egyikük önként jelentkezett a rendőrségen, három személyt pedig otthonukból kísértek be a büntetés-végrehajtási intézetbe. Antonina Radut nem találták a lakhelyén a rendőrök, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A bukaresti Colectiv klubban 2015-ben bekövetkezett, 64 ember halálát okozó tűzvész felelőseinek perében csütörtökön hirdetett ítéletet a fővárosi ítélőtábla.

A tragédia idején Bukarest negyedik kerületének polgármesteri tisztségét betöltő Cristian Popescu-Piedonét négy év, a Colectiv klub három tulajdonosát 6 év, illetve 11 év és 8 hónap közötti, a katasztrófavédelmi felügyelőség két alkalmazottját, George Mateit és Antonina Radut pedig egyenként 8 év és 8 hónap börtönbüntetéssel sújtották. AGERPRES/(RO - szerző: Daniel Alexandru FLOREA, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.