Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, január 14. /Agerpres/ - A január 3-a és 9-e közötti héten országosan 107 influenzás esetet jegyeztek, lényegesen többet, mint a tavalyi év hasonló időszakában, amikor 26 esetet regisztráltak - tájékoztatott pénteken az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

Ugyanebben az időszakban 45.869 akut légúti fertőzéses megbetegedést regisztráltak, másfélszer többet, mint az előző szezon azonos hetében (30.513) és 21,1 százalékkal többet, mint előző héten (37.877). Ugyanakkor 7 súlyos akut légúti fertőzéses megbetegedést (SARI) regisztráltak.

A járványszezon kezdetétől tíz influenzás megbetegedést igazoltak laboratóriumi vizsgálattal. Ezek közül egyet a B-típusú, egyet az AH1 típusú, nyolc az AH3 típusú influenzavírus okozott.

Az intézmény közlése értelmében egyetlen influenzával összefüggő halálesetet sem jegyeztek.

Az INSP adatai szerint január 9-éig 1.218.345 veszélyeztetett személyt oltottak be az egészségügyi minisztérium által szétosztott influenza elleni vakcinával. AGERPRES/(RO - szerző: Andreea ROTARU, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.