Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, október 16./Agerpres/ - Raed Arafat belügyi államtitkát, az országos vészhelyzeti bizottság vezetője szombaton úgy fogalmazott, hogy "ki kell kapcsolni a mikrofont" azok esetében, akik félretájékoztatnak és arra biztatják az embereket, hogy ne oltassák be magukat.

Arafat jelen volt a ciolpani-i országos intervenciós központban, ahová szombaton érkezett meg a Dánia által az európai polgári védelmi mechanizmuson keresztül nyújtott segítség, amely Covid-betegek kezeléséhez szükséges 15 lélegeztetőgépből és 8 oxigénkoncentrátorból áll.

'Ki kell kapcsolni a mikrofont mindazok számára, akik félretájékoztatnak, és azt mondják az embereknek, hogy ne oltassák be magukat. És hagynám a szakterülethez értőket, hogy elmagyarázzák, miért hasznos a védőoltás felvétele' - mondta Arafat.

Hangsúlyozta, hosszú ideje tart a félretájékoztatás, melynek keretében minden lehetséges kommunikációs csatornán arra biztatják az embereket, hogy ne bízzanak a hatóságokban, ne tartsák be, amit ezek mondanak.

Véleménye szerint ennek egy időre, 'legalább két-három hónapra' véget kell vetni a hivatalos - tévé- és rádióadók - kommunikációs csatornákon.

'Legalább a televíziós és rádiós vitákban törekedjünk a lakosság helyes, tudományos alapokon nyugvó egészségügyi tájékoztatására, magyarázzuk el, miért jobb beoltatni magunkat, mint oltatlanul maradni, és mi történhet velünk és a családunkkal, ha nem vesszük fel a vakcinát' - nyomatékosította Arafat.
AGERPRES/(RO - szerző: Oana GHIŢĂ, szerkesztő: Andreea ROTARU, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.