Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, október 9./Agerpres/ - A jogszabályok jelenleg is lehetővé teszik, hogy egy iskola igazgatótanácsa az egészségügyi igazgatóságokkal együtt az online oktatásra való áttérésről döntsön - közölte szombaton a tanügyminiszter.

Sorin Cîmpeanu a Diákok Országos Tanácsának arra a kérésére reagált, hogy az iskolák a decentralizáció elve alapján önállóan dönthessenek az online oktatásra való áttérésről a 6 ezreléket meghaladó fertőzöttségi rátájú településeken.

Válaszában a miniszter emlékeztetett: az oktatási és az egészségügyi tárca közös rendelete megadja a jogalapot arra, hogy egy iskola a fertőzöttségi rátától függetlenül térhessen át az online tanrendre, ha a tanintézetben objektív okokból nem szavatolható az egészségügyi szabályok betartása. 'Erről az iskola igazgatótanácsa és az egészségügyi igazgatóság közösen dönt' - közölte Cîmpeanu.

A tárcavezető emlékeztetett arra is, hogy a vonatkozó rendelet nem az egyes iskolák működését, hanem az oktatás egészének lebonyolítását szabályozza, és nem az érintett felek konzultálása nyomán, hanem szakértői vélemények alapján dolgozták ki. 'Megértjük a Diákok Országos Tanácsának aggodalmát, de biztosítjuk őket arról, hogy a hatóságok az iskolák és a tanulók érdekében hozzák meg döntéseiket' - olvasható a közleményben. AGERPRES/(RO - szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Karina Olteanu, HU - szerkesztő: CSEKE Péter)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.