Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, szeptember 18./Agerpres/ - A Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos politikai bürója szombaton határozatot fogadott el, amelyben felszólítja az USR PLUS-t, hogy "azonnal és teljes mértékben szakítson meg" az AUR-ral bármilyen együttműködést vagy közös politikai fellépést.

A PNL 'szélsőséges, idegengyűlölő és Európa ellenes pártként" jellemzi a Románok Egyesüléséért Szövetséget, és a határozatban leszögezi, 'egyetlen, magát demokratikusnak és Európa-pártinak valló párt sem léphet semmiféle - nyílt vagy hallgatólagos - partnerségre a legionarizmus vagy a kommunizmus apologétáival, Corneliu Zelea Codreanu vagy Nicolae Ceau?escu támogatóival'.

Közvetlen, elfogadhatatlan előfeltételektől mentes párbeszédre hívjuk az USR PLUS-t a bizalom újjáépítése és a 2020. december 6-i parlamenti választások után létrejött parlamenti többség helyreállítása érdekében' - olvasható a PNL politikai bürója által elfogadott dokumentumban.

A liberálisok azt is megemlítik az állásfoglalásban, hogy továbbra is szilárdan elkötelezettek Románia kormányzása mellett, és hangsúlyozzák, hogy "határozottan támogatják" a Klaus Iohannis elnökkel való partnerséget, amely alapvetően fontos az ország megfelelő irányítása érdekében.

A dokumentum emlékeztet minden PNL-tagot "a párttal szembeni méltányossági kötelezettségükre", amely a liberális kormánycsapattal való szolidaritást és a PNL vezette kormány támogatását is feltételezi azokkal szemben, akik 'támadják, gyengíteni vagy megbuktatni próbálják" a kabinetet.
AGERPRES/ (RO - szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Cătălin ALEXANDRU, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.