Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, augusztus 26./Agerpres/ - Az oktatási miniszter ígérete szerint a hatóságok gondoskodnak arról, hogy tanévkezdéskor elegendő mennyiségű ingyenes maszk álljon rendelkezésre az iskolákban a diákok számára.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Sorin Cîmpeanu elmondta, azért lesz továbbra is kötelező a maszkviselés a tanintézményekben, mert a koronavírus-járvány feléledni látszik, az új fertőzések száma 'aggasztóan' növekedett az elmúlt napokban.

'Nem vezetünk be pótlólagos szabályokat az új tanévben, de ragaszkodunk az eddigiek betartásához: a kötelező maszkviseléshez, a biztonsági távolság betartásához, a gyakori kézmosáshoz és a tantermek szellőztetéséhez' - fejtette ki a miniszter.

Kérdésre válaszolva Cîmpeanu elmondta, a kormány és a helyhatóságok együttes erőfeszítése, illetve több adományozási szerződés révén elegendő mennyiségű maszk áll majd rendelkezésre tanévkezdéskor az iskolákban. Ezeket ingyen biztosítják majd a diákoknak.

Szintén kérdésre válaszolva kifejtette: azért csak az egészségügyi maszkok viseletét engedélyezik az iskolákban, mert ez nagyobb biztonságot nyújt a gyerekeknek és a pedagógusoknak, mint a textilből készült védőeszköz. 'A két típusú maszk között több eltérés is van, amelyeket most nem részleteznék, mert nem az oktatási minisztérium kompetenciáihoz tartoznak' - jelentette ki.

Cîmpeanu közölte: legkésőbb szeptember 3-án miniszteri rendelet jelenik az oktatás lebonyolításának szabályairól, így a szülők tíz nappal az iskolakezdés előtt ismerni fogják az összes részletet. AGERPRES/( RO - szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU - szerkesztő: CSEKE Péter)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.