Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, augusztus 20./Agerpres/ - Azok az oltatlan pedagógusok, akik megtagadják a rendszeres, azaz 72 óránkénti koronavírus-tesztelést, 6 ezrelék fölötti fertőzöttségi ráta esetén nem taníthatnak fizikai jelenléttel, nekik "pihenniük kell majd egy kicsit" - közölte pénteki sajtótájékoztatóján az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu rámutatott, amennyiben egy településen a lakosságarányos fertőzési ráta meghaladja a 6 ezreléket, azoknak a pedagógusoknak, akik nem oltatták be magukat koronavírus ellen, és nem estek át a COVID-19-en, háromnaponta tesztet kell végezniük. Ha megtagadják a rendszeres tesztelést, nem taníthatnak fizikai jelenléttel - szögezte le. Arra a kérdésre, hogy ilyen esetekben meneszthetik-e őket állásukból, a tárcavezető azt mondta, nem menesztik őket, de "pihenniük kell kicsit", amíg 6 ezrelék alá csökken a lakosságarányos esetszám.

A miniszter nyilatkozata értelmében az oltatlan tanárok a megyei közegészségügyi igazgatóságoknál igényelhetik a tesztelést, ez esetben ingyen, ha azonban magán egészségügyi intézményt választanak, maguknak kell állniuk a költségeket. Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter ennek kapcsán megjegyezte, még kérdéses, hogy ingyenes lesz-e a tesztelés azon tanárok számára, akiknek bár lett volna lehetőségük beoltatni magukat, ezt nem tették meg. Elmondása szerint erről később születik végleges döntés. AGERPRES/(RO - szerző: Irinela VIŞAN, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.