Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, július 28./Agerpres/ - Megnövekedett incidencia esetén a COVID ellen be nem oltott személyek bizonyos helyekre (például vendéglőkbe) való belépésének korlátozása "köztes" megoldás lehet ezen lokálok bezárásához képest, jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Raed Arafat belügyi államtitkár, aki szerint ebben az esetben nincs szó diszkriminációról.

"Mondok egy példát: ha például 3 ezrelék fölé emelkedik az incidencia, és az eddigi intézkedés az volt, hogy bezárjuk az éttermeket, annak érdekében, hogy mégse zárjuk be ezeket, talán egy köztes megoldást alkalmazhatnánk. Éspedig: nyitva maradhat a vendéglők beltere, egy feltétellel - kizárólag beoltottak mehetnek be' - mondta Arafat, akit a be nem oltott személyek bizonyos zsúfolt helyekre való bejutásának korlátozására irányuló intézkedésekről kérdeztek. Leszögezte azonban, hogy még semmiféle döntés nem született ezen a téren, várják a konkrét javaslatokat és a szakértői véleményeket.

Kifejtette még, hogy ebben az esetben nem lehet diszkriminációról beszélni, mert a vendéglőben például nem lehet védőmaszkot viselni és enni közben, emiatt más szabályokra van szükség. Hozzátette, ugyanez az intézkedés már érvényes a diszkók, bárok és klubok esetében.
AGERPRES/(RO -szerző: Alina NOVĂCEANU, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.