COD PORTOCALIU: 01-08-2021 ora 10 Intre vijelii puternice, grindină, averse torențialeInterval de valabilitate se va semnala vijelii puternice, grindină, averse torențialeInterval de valabilitate COD PORTOCALIU: 01-08-2021 ora 10 Intre val de căldură persistent și disconfort termic deosebit deaccentuatInterval de valabilitate se va semnala val de căldură persistent și disconfort termic deosebit deaccentuatInterval de valabilitate

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, június 24./Agerpres/ - A hőségre való tekintettel ellenőrző akciókat indít az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) az élelmiszerpiacokon, vendéglátóhelyeken, közélelmezési egységekben, és ugyanakkor azt tanácsolja a lakosságnak, hogy legyenek különösen éberek az élelmiszerek vásárlásakor ebben az időszakban.

Az AGERPRES hírügynökségnek kiküldött közlemény értelmében a fogyasztóvédelmi felügyelők gyorséttermekben, önkiszolgáló éttermekben, büfékben, pizzériákban, vendéglőkben, teraszokon, sörözőkben fognak ellenőrzéseket végezni. Az élelmiszerek és italok minőségét, a szavatosság lejárati idejét, a tárolási, szállítási, forgalmazási és feldolgozási körülményeket ellenőrzik.

A hőségben nem megfelelően szállított, tárolt és forgalmazott élelmiszerek komoly veszélyeket jelentenek a fogyasztók egészségére nézve, emiatt ügyeljenek, honnan vásárolják meg élelmüket ebben az időszakban, figyelmezteti a fogyasztókat Claudiu Dolot, az ANPC elnöke.

Paul Anghel, a piacfelügyeleti és ellenőrzési szakosztály vezérigazgatója figyelmezteti a lakosságot, hogy bizonyos szabályokat be kell tartani az egészségük védelmében: ne vásároljanak élelmiszereket engedéllyel nem rendelkező egységektől, minden alkalommal nézzék meg az élelmiszerek szavatosságának lejárati idejét, és vizsgálják is meg azokat (szagukat, állagukat, színűket), mivel a nagy melegben a termékek gyorsabban romlanak; ne vásároljanak meg sérült csomagolású termékeket; figyeljék meg, hogy a terméket megfelelő körülmények között tárolják-e a kereskedelmi egységben.
AGERPRES/(RO - szerző: : Florentina CERNAT, szerkesztő: Oana TILICĂ, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.