COD PORTOCALIU: 01-08-2021 ora 10 Intre vijelii puternice, grindină, averse torențialeInterval de valabilitate se va semnala vijelii puternice, grindină, averse torențialeInterval de valabilitate COD PORTOCALIU: 01-08-2021 ora 10 Intre val de căldură persistent și disconfort termic deosebit deaccentuatInterval de valabilitate se va semnala val de căldură persistent și disconfort termic deosebit deaccentuatInterval de valabilitate

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, június 24./Agerpres/ - Várhatóan ősszel benyújtják a javaslatot a különnyugdíjak eltörlésével vagy korlátozásával kapcsolatban, és figyelembe véve a kormánykoalíció egyértelmű döntését ebben a témában, az ombudsmannak javasolt személy egyéni véleménye másodlagos - jelentette ki Dan Barna kormányfő-helyettes, az USR PLUS társelnöke.

Barnát arról kérdezték a Digi24 szerda esti műsorában, hogy fennáll-e a veszélye annak, hogy az ombudsmannak javasolt személy 'akadályokat gördítsen' a különnyugdíjak felszámolását célzó tervezet elé.

Az USR PLUS álláspontja a kormánykoalícióban az, hogy meg kell oldani a különnyugdíjak problémáját. Ez szerepel a kormányprogramban, és ez az álláspontja tulajdonképpen a koalíciónak is, mondta Barna.

'A hozzájárulás elve a helyes és követendő. A különnyugdíjak egy részét meg lehet, és meg is fogjuk szüntetni. Vannak olyan különnyugdíjak is, amelyeket az alkotmánybíróság korábbi döntései miatt nem lehet felszámolni, de korlátozni lehet, vagy meg lehet szabni valamiféle kritériumokat azokkal kapcsolatban. A kormánykoalíció ezt vállalta, és dolgozik rajta. A munkaügyi minisztériumban egy szakértőkből álló csapat elkészíti az ezzel kapcsolatos javaslatot őszig. A kormánykoalíció egyértelmű döntésének tükrében az ombudsmannak javasolt személy egyéni véleménye másodlagos' - nyomatékosította az USR PLUS társelnöke.

Hozzátette, a különnyugdíjak ügyét 'többé nem lehet a szőnyeg alá söpörni', viszont a reformnak ezen a téren korrektnek és alkotmányosnak kell lennie.

Fábián Gyula, a kormánykoalíció jelöltje a Nép Ügyvédjének tisztségére szerdán kijelentette, hogy tavaly vonult nyugdíjba ügyészként, 49 évesen, nyugdíja meghaladja a 10.000 lejt. Az igazságszolgáltatási rendszerben az ügyészekre és bírákra nehezedő nagy nyomás indokolja a korai nyugdíjba vonulást, szögezte le Fábián az erre vonatkozó kérdésre.

Az ombudsman-jelölt azt is kifejtette, hogy az alkotmánybíróság eddigi döntései "egyértelműen a bírák és ügyészek javára szólnak" a nyugdíjak tekintetében.
AGERPRES/( RO - szerző: Irinela VIŞAN, szerkesztő: Antonia NIŢĂ, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.