COD PORTOCALIU: 01-08-2021 ora 10 Intre vijelii puternice, grindină, averse torențialeInterval de valabilitate se va semnala vijelii puternice, grindină, averse torențialeInterval de valabilitate COD PORTOCALIU: 01-08-2021 ora 10 Intre val de căldură persistent și disconfort termic deosebit deaccentuatInterval de valabilitate se va semnala val de căldură persistent și disconfort termic deosebit deaccentuatInterval de valabilitate

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Brüsszel, június 24 - az AGERPRES különtudósítója, Florentina Peia jelenti: A Románia Csillaga érdemrend Nagykeresztjével tüntette ki Klaus Iohannis államfő az Európai Néppárt (EPP) elnökét, Donald Tuskot. A ceremóniát Románia Európai Unió melletti Állandó Képviseletén tartották csütörtökön.

Iohannis szerint Donald Tusk az Európai Unió román elnökségének nyújtott "rendkívüli támogatása" elismeréseként részesül az állami kitüntetésben. Az ennek odaítéléséről szóló rendeletet tavaly írta alá az elnök.

"Donald Tusk Románia régi barátja és igazi európai. Mindannyian emlékszünk inspiráló, román nyelvű beszédeire, amelyeket az Európai Unió Tanácsának román elnöksége elején, az Athenaeumban, majd a 2019. május 9-i nagyszebeni csúcstalálkozón mondott, valamint a Romániához és azokhoz a kulturális szimbólumokhoz való kötődésére, amelyekkel a román nép is mélyen rokonszenvez. Donald Tusk az egyik leglelkesebb európai személyiség, akinek fontos szerepe van az Európai Unió megerősítésében, átalakulásában és nemzeteink egységének biztosításában" - fogalmazott Iohannis.

Hozzátette, az Európai Tanács akkori elnökeként Tusk mindig támogatta a román elnökség kezdeményezéseit, és szoros kapcsolatot ápolt Romániával akkor is, amikor Lengyelország miniszterelnöke volt.

Donald Tusk beszédében rámutatott, mélyen meghatotta a kitüntetés. Elmondta, lenyűgözi Románia kultúrája és történelme, európai polgárként pedig csodálja a románok függetlenségért, jogállamiságért és az európai egységért vívott küzdelmét. "Büszke vagyok erre a kitüntetésre" - tette hozzá.

A ceremónián az Európai Parlament EPP-képviselőcsoportjának több tagja és Adina Vălean európai biztos is jelen volt.

Klaus Iohannis államfő csütörtökön és pénteken Brüsszelben tartózkodik, ahol részt vesz az Európai Tanács ülésén. AGERPRES/(RO - szerkesztő: Mihai Simionescu; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.