COD GALBEN: 26-07-2021 ora 10 Intre 27, 28, 29, 30, 31 iulie Fenomene vizate se va semnala 27, 28, 29, 30, 31 iulie Fenomene vizate COD GALBEN: 27-07-2021 ora 14 Intre 14:30 si 15:30 se va semnala local averse ce vor acumula peste 20...30 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie. in Județul Suceava;

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, június 24./Agerpres/ - A két ház házbizottsága a csütörtöki együttes ülésen kinevezte Ramona Săseanut a román közszolgálati televízió (SRTv), Liviu Popescut pedig a román közszolgálati rádió (SRR) ügyvivő vezérigazgatójának. A megbízatás 60 napra szól.

Ludovic Orban képviselőházi elnök elmondta, a kinevezésre azért kerül sor, hogy biztosítsák a két intézmény vezetését az alkotmánybíróság döntése után, amely értelmében alaptörvénybe ütköznek a parlament azon határozatai, amelyekkel kinevezték a román közszolgálati televízió (SRTv) és a román közszolgálati rádió (SRR) vezetésével megbízott ügyvivő vezérigazgatókat.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) törvényhozói nem vettek részt a házbizottságok együttes ülésén.

A házbizottságokra azt követően hárult az ügyvivő vezérigazgatók kinevezésének hatásköre, miután a szenátus és a képviselőház szerdai együttes ülését, amelyen ezt meg kellett volna ejteni, kvórumhiány miatt felfüggesztették.

Lucian Romaşcanu, a PSD szenátusi frakcióvezetője a plenáris ülés felfüggesztése után közölte, hogy véleménye szerint a hatalmon levő pártok azért választották ezt a megoldást, mert így a két házbizottság fog dönteni a román közszolgálati televízió és a román közszolgálati rádió ügyvivő igazgatóinak kinevezéséről, ezt a döntést pedig nem lehet megtámadni az alkotmánybíróságon.

A PSD azt fontolgatja, hogy a közigazgatási bíróságon fogja megtámadni azt a döntést, amelyet a házbizottságok hoznak meg a közmédia két intézményének ideiglenes vezetéséről, mivel az alkotmánybíróságon nem lehet óvást emelni a házbizottságok együttes ülésén hozott döntés ellen - tette hozzá Romaşcanu.

A parlament május 11-én úgy döntött, hogy Ramona Săseanut bízza meg a román közszolgálati televízió, valamint Liviu Popescut a román közszolgálati rádió ideiglenes vezetésével, miután a plénum elutasította a Román Televíziótársaság (SRTv) 2017-es, 2018-as és 2019-es, illetve a Román Rádiótársaság (SRR) 2017-es, 2018-as és 2019-es tevékenységi jelentéseit. A két ügyvivő vezérigazgató megbízatása hat hónapra szól.

Az alkotmánybíróság június 17-én helyt adott a PSD beadványának, és úgy ítélkezett, hogy alaptörvénybe ütköznek a parlament azon határozatai, amelyekkel kinevezték a román közszolgálati televízió (SRTv) és a román közszolgálati rádió (SRR) vezetésével megbízott ügyvivő vezérigazgatókat.
AGERPRES/(RO - szerző: Livia POPESCU, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.