Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, április 7./Agerpres/ - Az RMDSZ részéről soha nem merült fel, hogy szövetségre lépjen a Románok Egyesüléséért Szövetséggel (AUR) - jelentette ki Turos Lóránd. A szövetség szenátusi frakcióvezetője szerint az AUR szerdai ajánlatát nem lehet komolyan venni, ugyanis nem szólíthat fel a határon túl élő kisebbségek védelmére egy olyan alakulat, amelyik országon belül kisebbségellenes retorikát folytat.

Turos ezzel az AUR társelnöke, Claudiu Târziu azon kijelentésére reagált, miszerint alakulata "válaszként az RMDSZ szenátusi frakcióvezetőjének megkeresésére" fontolgatja, hogy szövetségre lépjen az RMDSZ-szel az ukrajnai magyarok és románok szabadságjogainak védelmében.

"Soha nem merült fel az AUR-ral való együttműködés lehetősége. Ez teljesen kizárt. Egy ilyen javaslatot nem is lehet komolyan venni, mert nem lehet országon kívül kisebbségpárti az, aki országon belül kisebbségellenes retorikát folytat. Ez tehát egy teljesen komolytalan ajánlat" - fogalmazott az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője.
AGERPRES/(RO - szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

 

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.