Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, április 6. /Agerpres/ - AZ Országos Közegészségügyi Intézet fertőző betegségekkel foglalkozó központjának igazgatója, Adriana Pistol kedden úgy nyilatkozott, hogy a nyálmintát elemző gyorsteszteket még tanulmányozni kell ahhoz, hogy fel lehessen venni a jóváhagyott tesztelési módszerek közé.

Pistol azt mondta keddi sajtótájékoztatóján, hogy a SARS-COV-2-vel történt fertőzöttség megállapításakor Romániában ugyanazokat az esetmeghatározási szempontokat követik, mint az Európai Unió többi tagállamában. Az EU-ban elfogadott esetmeghatározási szempontok közé azonban még nem emelték be a nyáltesztek eredményét, mert ezek a gyorstesztek további tanulmányozásra szorulnak - magyarázta az igazgató.

Pistol kifejtette, ilyen körülmények között számos kérdést vethet fel a nyáltesztek alkalmazása, mert ha a tesztelt személynek nincsenek tünetei, de a nyálból nyert gyorstesztje pozitív, nincs egységesen elfogadott eljárás a kezelésére és vesztegzár alá helyezésére vonatkozóan. Ezért ha valakinél a nyálteszt pozitív eredményt mutat, a már hivatalosan jóváhagyott tesztelési módszerek valamelyikének is alá kell vetni ahhoz, hogy a pozitív eredmény hivatalos legyen - fejtette ki a szakember.
AGERPRES/( RO - szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.