Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, március 16./Agerpres/ - 2672 személynek lett pozitív a koronavírustesztje az elmúlt két hétben (március 1-14.) azok közül, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcina első dózisával, és 385-en vannak olyanok, akik igazoltan megfertőződtek, jóllehet bekapták a védőoltás második dózisát is - közölte kedden a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ (CNSCBT).

Az első dózis után megfertőződöttek 52,9%-a a Pfizer-BioNTech, 42%-a az AstraZeneca és 5,1%-a a Moderna által kifejlesztett vakcinát kapta.

A fertőzést az oltást követő hét napon belül kapta meg az érintettek 36,6%-a, a 14. nap előtt kapta meg a 78,2%-a (kumulált arány), a 21. nap előtt a 94,4%-a (kumulált arány), a 28. nap előtt a 98,6%-a (kumulált arány), és 1,4%-ot tesz ki azok aránya, akik nem jelentek meg a második dózisért, és 28 nap után fertőződtek meg.

A fertőzésig eltelt idő középarányosa az első oltást követő 9. nap.

Az oltások kezdete (2020. december 27-e) óta összesen 7145 személynek (az összes beoltott személy 0,49%-ának) lett pozitív a koronavírustesztje azok közül, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcina első dózisával.

Azok közül, akik megfertőződtek azután, hogy megkapták az első dózist, 2083-an (29,1%) megkapták a második dózist is. Ezek közül 241 személy kapta meg a második oltást kevesebb mint 14 nappal azt követően, hogy igazolták nála a fertőzést, 1842 személy pedig 14 nap után (15 - 68 nap között).

A CNSCBT kimutatása szerint 385 olyan személy van, akik igazoltan megfertőződtek, jóllehet megkapták a védőoltás második dózisát is.

A második dózis után megfertőződöttek 95,3%-a a Pfizer-BioNTech, 4,7%-a pedig a Moderna által kifejlesztett vakcinát kapta.

A fertőzést a második oltást követő hét napon belül kapta meg az érintettek 12,2%-a, a 14. nap előtt kapta meg a 25,7%-a (kumulált arány), a 21. nap előtt a 41,3%-a (kumulált arány), a 28. nap előtt a 58,2%-a (kumulált arány), és 41,8%, azaz 161 esetben a fertőzést a második dózis felvétele utáni 28. napot követően mutatták ki.

A fertőzésig eltelt idő középarányosa a második oltást követő 25. nap.

Az oltások kezdete (2020. december 27-e) óta összesen 1012 személynek (a második dózissal is beoltott összes személy 0,14%-ának) lett pozitív a koronavírustesztje azok közül, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcina második dózisával is. AGERPRES/(RO - szerző: Eusebi MANOLACHE, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.