Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, február 22. /Agerpres/ - Gabriel Andronache, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alsóházi frakcióvezetője azt mondta A kormányfő órája elnevezésű meghallgatáson, hogy a Szociáldemokrata Párt két évtizeden át kormányzott, és ez idő alatt hatalmas gazdasági egyensúlyvesztést okozott az országnak.

A kormányfő órája meghallgatást a PSD kezdeményezte, témája a Cîţu-kormány költségvetés-tervezete, amely a PSD szerint 'Románia gazdasági halálát' fogja maga után vonni.

A PNL frakcióvezetője ezzel szemben azt fejtette ki az ülés alkalmából, hogy a 2020-as és 2021 eleji gazdasági mutatók tanúsága szerint Románia nagyon jó intézkedéseket hozott uniós szinten is a gazdasági válság enyhítése érdekében.

Andronache azt mondta, a Szociáldemokrata Párt minden egyes költségvetése új adók és illetékek bevezetésével járt, és 'a PSD minden egyes lejért, amit hozzátett a nyugdíjakhoz vagy fizetésekhez, legalább két lejt vett ki adók és illetékek formájában az emberek zsebéből.'

Kifejtette, a PSD, ahányszor csak hatalmon volt, mindig a valóságtól elrugaszkodott törvényeket hozott, amelynek következményeit aztán a jobboldali kormányoknak kellett korrigálniuk.

Az idei államháztartási törvény tervezetéről a liberális párti politikus úgy vélekedett: bátor, realista büdzséről van szó, amely a válság dacára is biztosítja a bérek kifizetését, az emelt nyugdíjakat és gyerekpénzt, az egészségügy megnövekedett költségeit, és erőforrásokat biztosít a helyi közösségek és a közberuházások számára.
AGERPRES/(RO -szerző: Alina NOVĂCEANU, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.