Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, február 22. /Agerpres/ - Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt mondta A kormányfő órája elnevezésű képviselőházi meghallgatáson, hogy Florin Cîţu kormánya nem rendelkezik megfelelő összeggel a tiltakozó Zsil-völgyi bányászok elmaradt béreinek kifizetésére, és hogy a kormány által kidolgozott költségvetés megfosztja Romániát a fejlődés reményétől.

'Cîţu úr, nincs pénzük kifizetni a Zsil-völgyi bányászokat, akik hét napja a tárnákban vannak, de a kampányban bezzeg volt kétmilliárdjuk a PNL-s polgármesterekre, választási kenőpénzre! Arra volt miből. Cîţu úr, fizesse ki az embereket! Sürgősen! Ne űzzön csúfot többé belőlük! Megdolgoztak azért a pénzért. Legalább ennyit tegyen, ha már semmiféle elképzelése nincs! Csak annyit tud tenni, hogy a megszorítások költségvetésével áll a parlament elé. A szegénység költségvetésével. Olyan költségvetéssel, amely megfosztja Romániát a fejlődés reményétől' - mondta Ciolacu.

A kormányfő órája meghallgatást a PSD kezdeményezte. A Románok Egységéért Szövetség (AUR) képviselői bejelentették, hogy kivonulnak az ülésteremből, így fejezve ki szolidaritásukat a Zsil-völgyi bányászokkal.

Marcel Ciolacu PSD-elnök kijelentette a meghallgatáson, hogy a miniszterelnök 'lekaszálja a románok jövedelmeit', és gyűlöli a közszféra alkalmazottait, akiket elbocsátásokkal és bércsökkentéssel fenyeget, de a versenyszférát is gyűlöli, dacára annak, hogy segítséget ígért neki. A PSD elnöke ugyanakkor szemére vetette a miniszterelnöknek, hogy lefaragott az egészségügyre szánt keretből, és az oktatásnak az utóbbi 30 évben mért legkisebb szeletét utalta ki a GDP-ből.
AGERPRES/ (RO - szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.