Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, február 19./Agerpres/ - Elfogadta pénteki ülésén a kormány a 2021-es költségvetés tervezetét.

A projekt az 'eredeti paraméterek' között maradt - közölte a kabinet ülését követően Florin Cîţu miniszterelnök.

"Elfogadtuk a 2021-es állami költségvetésről szóló törvényt. Elfogadtuk a felső határokról szóló törvényt, néhány mutatóról, amelyek a 2021-es költségvetési keretben szerepelnek, és elfogadtuk a 2021-es társadalombiztosítási költségvetésről szóló törvényt is. Természetesen ezek mellé tartozik a 2021 és 2023 közötti költségvetési stratégia és a 2021-es makrogazdasági helyzetről szóló jelentés, valamint a 2022-2024 közötti időszakra vonatkozó előrejelzés. Ez idáig mindezek közvitán voltak. A jóváhagyott változatot akkor hozzák nyilvánosságra, amikor a költségvetést vitára és elfogadásra benyújtják a parlamentbe"- nyilatkozta Florin Cîţu.

A miniszterelnök szerint a kormányülésen nem fogadtak el 'lényeges változtatásokat'.

'A hiánycél ugyanaz marad. A konszolidált költségvetés összes kiadása 397,51 milliárd lej, amelyből a személyi jellegű kiadások 109,51 milliárd lejt tesznek ki. Az állami költségvetés kiadásai 223,7 milliárd lejre rúgnak, a személyi jellegű kiadások pedig 55,83 milliárd lejt tesznek ki"- mondta Cîţu.

Hozzátette, hogy "a konszolidált költségvetés hiánya, vagy a konszolidált költségvetés egyenlege 80 milliárd lej".

"Ugyancsak ma elfogadtuk a hiány alakulását, a közigazgatás éves strukturális egyenlegét, az éves hiányt. A becslések szerint ez 2021-ben a bruttó hazai termék (GDP) 7,42%-a, 2022-ben a GDP 6,07%-a és 2023-ban a GDP 4,83%-a lesz. Ez a strukturális egyenleg, amit a potenciális GDP-hez viszonyítva számítunk ki. A kormányülésen nem eszközöltünk lényegbevágó módosításokat az eredeti tervezethez képest A költségvetés továbbra is a kezdeti paraméterek között maradt, benyújtjuk vitára és jóváhagyásra a parlamentbe"- mondta Florin Cîţu. AGERPRES/(RO - szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Andreea ROTARU, HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.