Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, február 8./Agerpres/ - Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke hétfőn közölte: a kormánykoalíció tanácskozott a költségvetésről, a költségek csökkentéséről, és a tervek szerint 2021-re nem bocsátanak ki üdülési jegyeket (voucher).

'Érvényesek maradnak a korábban kibocsátott üdülési jegyek, amelyek 2021-ben felhasználhatók. (...) Új üdülési jegyeket nem bocsátanak ki, mert vannak voucherek, amelyek érvényesek maradnak 2021 folyamán' - mondta Orban.

A PNL elnöke szerint az egyetemistáknak járó kedvezményekről, valamint a közalkalmazottak pótlékairól még nem született döntés. Eltörlik viszont a prefektúráknak juttatott 30%-os pótlékot.

Orban úgy fogalmazott: olyan büdzsét igyekeznek kidolgozni, amely megfelel a hazai, illetve az európai szintű tárgyalásokon elfogadott, 7%-os hiánycélnak.

Az államháztartási konstrukciót ugyanakkor úgy akarják kidolgozni, hogy az európai alapok felhasználásának kedvezzen. A tervek szerint a beruházások 50%-át vissza nem térítendő európai alapokból kívánják fedezni - mondta még Ludovic Orban.
AGERPRES/(RO -szerző: Alina NOVĂCEANU, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.