Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, január 29./Agerpres/ - A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu szerint Florin Cîţu miniszterelnök ürügyként használja fel a halálos áldozatokat követelő bukaresti kórháztüzet a megszorító intézkedések bevezetésére.

Ciolacu úgy véli, Cîţu az 'egész országnak hazudott', amikor a tragédia napján azt álította, hogy a kórházaknak szánt összeg 95%-át bérekre és pótlékokra fordítják.

"Kicsinyesen és számítón kihasználtad a dráma médiahatását, hogy alkalmazd a Băsescu által ezelőtt egy évtizeddel szabadalmaztatott gazemberséget: a lakosság egyik részének a másik ellen uszítását' - írta Facebook-bejegyzésében Ciolacu.

Meglátása szerint 'az igazság nagyon egyszerű', és megtalálható a pénzügyminiszterként éppen Florin Cîţu által felügyelt 2020-as költségvetés aktáiban: az egészségügyi alkalmazottak bérei és pótlékai a költségek kevesebb mint kilenc százalékát tették ki, azaz kevesebb mint egytizedét annak, amit a "hitegető" miniszterelnök nyilatkozott, ugyanakkor a 'sokat emlegetett' beruházásokra alig 2,5 százalék jutott.

'Az, hogy arra használod a Matei Balş halottait, hogy megindokold az általad bevezetett megszorításokat, azt mutatja, hogy te annak a cinizmusnak vagy a képviselője, amelyet ez a hatalom napról napra mutat a románok felé! Veled oda jut a liberalizmus, hogy eltemeti a humanizmust!" - írja a PSD elnöke. AGERPRES/(RO - szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.