Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, január 25./Agerpres/ - Idén nyolcmilliárd lejjel fog többe kerülni a nyugdíjak kifizetése, mint tavaly - közölte hétfőn Florin Cîţu.

A miniszterelnök leszögezte: a nyugdíjak növelése az inflációs rátával 'az érvényben lévő jogszabályok betartásával' fog megtörténni.

Az idei büdzsében 0,8%-ot tesz ki a nyugdíjak múlt évi emeléséből származó nyolcmilliárd lejes plusz kiadás, és további 0,3%-ra (nagyjából hárommilliárd lejre) rúg a gyermekpénz 2020-as emelése - részletezte a miniszterelnök.

A koalíció elemzi, hogy miként kellene módosítani azt a két törvényt (az egységes bértörvényt és a nyugdíjtörvényt), amelyek 'fenntarthatósági problémát' okoztak a román közpénzügyekben.

Meglátása szerint a közszférában nem 'politikai alapon' kellene bért emelni, hanem világosan rögzített teljesítményarányosság szerint.

Azt mondta: addig is, amíg a módosításokra sor kerül, az idei költségvetés a jelenleg érvényben lévő jogszabályokra épül. AGERPRES/(RO - szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.