COD PORTOCALIU: 20-06-2021 ora 10 Intre 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00 se va semnala instabilitate atmosferică COD GALBEN: 20-06-2021 ora 10 Intre 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00 se va semnala instabilitate atmosferică COD GALBEN: 20-06-2021 ora 22 Intre 22:50 si 23:50 se va semnala local, averse care vor acumula 25...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului in Județul Olt;

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, december 23./Agerpres/- Bár Romániában az Európai Unió többi országához képest alacsony az adókból és illetékekből származó bevételek aránya a bruttó hazai termékben (GDP), a kormánykoalíció nem tervezi növelni ezeket, hanem az adóbehajtás hatékonyságának növelését tűzi ki célul - írja a Florin Cîţu kijelölt miniszterelnök által szerdán benyújtott kormányprogramban.

A jobb adóbehajtás érdekében egyszerűsítik a rendszert és visszaszorítják a bürokráciát, ami ösztönzi az önkéntes törvénykövető magatartást, támogatja egy igazságosabb, hatékonyabb, egyszerűbb és átláthatóbb adórendszer kialakítását.

A dokumentum szerint egyebek mellett a következőket veszik figyelembe: megfelelő korrekciók alkalmazása, hogy a belső és külső gazdasági egyensúlyhiány fenntartható szinten maradjon; a költségvetési politika anticiklikus jellegének fenntartása, a költségvetési kockázatok csökkentése és az euróövezetéhez hasonló hosszú távú inflációs várakozások rögzítése; a pénzügyi-számviteli adatok elektronikus továbbítási rendszerének bevezetése a jogszabályoknak való önkéntes megfelelés operatív és alacsony költségű ellenőrzésének érdekében.

A program szerint javítják a jövedéki adók, az áfa és a vámok beszedésének hatékonyságát a magas adókockázatú áruk behozatalának figyelemmel kísérésével és a határátkelők korszerűsítésével.

Egy másik célkitűzés a Bukaresti Értéktőzsde feltörekvő piaci státusának megszilárdítása és fejlesztése az új (részben állami tulajdonban lévő) társaságok tőzsdei bevezetésének aktív támogatásával, a kötvénypiac ösztönzésével, többek között adókedvezmények révén, az átláthatóság, a finanszírozáshoz való hozzáférés növelése érdekében. Új befektetési és megtakarítási lehetőségeket teremtenek a lakosság számára; fenntartják az állami tulajdonban lévő bankok megfelelő kapitalizációját, és bevezetik ezeket a bukaresti tőzsdére; támogatják az állami garanciaprogramok folytatását a kiemelt gazdasági ágazatokban és ezzel a hitelnyújtás visszatérését a nem pénzügyi vállalkozások szektorába.

"2021-ben hatásvizsgálatot készítenek lehetséges adókedvezmények bevezetéséről, ide értve minimálbér után fizetendő adók és járulékok csökkentését is' - áll még a dokumentumban. AGERPRES/(RO - szerző: George BĂNCIULEA, szerkesztő: Andreea MARINESCU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.