Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, december 15. /Agerpres/ - Döntő házként fogadta el a képviselőház kedden azt a tervezetet, amely értelmében 100.000 eurónál kisebb összegű adócsalás bírsággal is büntethető, amennyiben a teljes kár megtérült.

A jogszabály az adócsalás megelőzését és visszaszorítását célzó törvényt módosítja.

A tervezetet 195 képviselő támogatta szavazatával, 72 ellene szavazott, 19-en tartózkodtak.

Az USR máris bejelentette, hogy az alkotmánybíróságon készül megtámadni a jogszabályt.

A törvényt eredetileg 2018 december 19-én fogadta el a képviselőház, de december 21-én alkotmányossági kifogást nyújtott be ellene a PNL, a PMP és az USR. Az alkotmánybíróság helyt adott az óvásnak.

Ezt követően a képviselőház újból megfontolta a tervezetet, és elfogadott néhány módosítást, többek közt azt, hogy bizonyos esetekben az adócsalásért járó büntetésként pénzbírság is kiróható börtönbüntetés helyett.

A jogszabály értelmében bírsággal is büntethető az adócsalás, amennyiben ennek összege nem haladja meg a 100.000 eurónak megfelelő lejt, és a kárt még az eljárás vagy a bírósági per során megtéríti az elkövető.

Egy további kitétel szerint egyáltalán nem szabnak ki büntetést adócsalás miatt, ha az érintett a nyomozás során vagy az ügy bírósági szakaszában - a jogerős ítélet kimondásáig - megtéríti az okozott kárt, kiegészítve az összeg további 20 százalékával.

Stelian Ion képviselő a törvény elfogadása után úgy nyilatkozott: a jogszabály az adócsalóknak kedvez, akik így megússzák anélkül, hogy büntetett előéletűek lennének. 'Megtámadjuk az alkotmánybíróságon. Felkérem a pártokat, hogy írják alá az alkotmánybírósági óvást' - mondta a képviselő.

Az alsóház volt a döntő fórum ebben a kérdésben.
AGERPRES/(RO -szerző: Alina NOVĂCEANU, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.