Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, december 10. /Agerpres/ - Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke úgy nyilatkozott csütörtökön az AGERPRES hírügynökségnek, hogy egyelőre nem folyik egyezkedés a leendő kabinet funkcióinak elosztásáról, és a Cotroceni-palotában lezajlott megbeszélés informális volt.

Kelemen azt mondta, a közbeszédben megjelent hírek puszta spekulációkon alapulnak, hiszen a tényleges tárgyalások még el se kezdődtek.

'Ma volt egy informális találkozónk az államfő meghívására, amelyen részt vett Ludovic Orban, Dan Barna és Dragoş Tudorache, az USR-PLUS ügyvezető elnöke. Az államfő csak néhány percet maradt, azt akarta tudni, hogy a három alakulat megpróbál-e parlamenti többséget alakítani és természetesen együtt is kormányozni. Ezt követően elment Brüsszelbe. Mi folytattuk a megbeszéléseket, ütemtervet készítettünk, és úgy döntöttünk, hogy szombaton elkezdjük a tárgyalást a többség kialakításáról és a kormányprogramról. Funkciókról sem a kormány, sem a törvényhozás tekintetében nem tárgyaltunk, ez még korai lenne' - nyilatkozta az RMDSZ elnöke.
AGERPRES/ (RO - szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.