Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 29. /Agerpres/ - A tanulók és a szülők 'sokat veszítenek' azzal, hogy jelenleg nem lehet az iskolákban tartani a tanórákat, azonban Románia 'nagyon magas' fertőzöttségi rátája miatt nem lehet biztonságos körülményeket teremteni és biztosítani a gyerekeknek - jelentette ki Klaus Iohannis államelnök vasárnap.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e a Nép Ügyvédjével abban, hogy az iskolák bezárása és az online zajló oktatás 'két élveszített évet jelent ennek a generációnak', Iohannis így válaszolt: 'Nem, nem értek egyet ezzel a kijelentéssel, az azonban biztos, hogy a tanulók és szüleik sokat veszítenek azzal, hogy a tanórák nem az iskolában zajlanak. Végig kell olvasni az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait. Az ajánlás természetszerűleg az, hogy a tanulók menjenek iskolába, ha biztosítani lehet számukra a biztonsági körülményeket. Tekintve azonban, hogy Romániában nagyon magas a fertőzöttségi arány, ezeket a körülményeket nem lehet megteremteni és biztosítani, emiatt, a gyerekek és családjaik védelmében, sajnos szükséges az online rendszerben zajló tanítás'.

Az államelnök szerint minél szigorúbban tartja be a lakosság a koronavírus terjedését fékezni hivatott intézkedéseket, a gyerekek annál hamarabb visszatérhetnek az iskolapadba.

'Elég egyszerű ez az egyenlet, egyszerű megérteni. Tudom, hogy nem mindig könnyű betartani, de - és ezt garantálom - megéri' - szögezte le Iohannis.
AGERPRES/ (RO - szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.