Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Iaşi, november 28. /Agerpres/ - Az európai közösségen belül szétosztandó vakcina-adag 4,6%-át fogja Románia megkapni havonta - közölte szombaton Iaşi-ban az egészségügyi miniszter.

Nelu Tătaru elmondta, miután a koronavírus elleni oltások megkapják az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyását, elkezdődhet a szétosztásuk a tagállamok között. Románia része a szétosztandó adag 4,6%-a. Azt is hozzátette ugyanakkor: egyelőre senki nem tudja, mikor kerülnek forgalomba az oltások.

'Mi a teljes lakosság számára be fogjuk szerezni a vakcinát. Azt mondják, hogy abban az esetben immunizálódunk, ha a lakosság 60-70%-a be van oltva' - mondta a miniszter.

Nelu Tătaru emlékeztetett ugyanakkor, hogy péntek esti ülésén a kormány elfogadta a lakosság beoltásának stratégiájára vonatkozó kormányhatározatot. Ezt még a Biztonsági Tanácsnak is véleményeznie kell, majd jövő héten sajtótájékoztatón ismertetik. A stratégia a lakosság beoltásának minden lépését leszögezi a vakcina szállításától, átvételétől kezdve a tároláson és oltóközpontok működésén át a prioritást élvező kategóriákig.

'Közismert, hogy csak két módon válhatunk immunisakká a vírussal szemben: ha átesünk a betegségen, vagy ha oltást kapunk' - jelentette ki a miniszter.
AGERPRES/ (RO - szerző: Daniela MALACHE, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.