Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 25./Agerpres/ - Panaszt tett a Szociáldemokrata Párt (PSD) az Országos Audiovizuális Tanácsnál (CNA), kérve, hogy ezután az államfő nyilatkozatait a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) járó választási műsoridőn belül sugározzák.

Marcel Ciolacu PSD-elnök egy Facebook-bejegyzésben azt írja, az államfő az elmúlt napokban adott nyilatkozataiban nem az Államelnöki Hivatal tevékenységét ismerteti, hanem választási propagandát folytat. "Iohannis megsértette az alkotmányt és a törvényt. És a jóérzés ellen is vétett. Ideje lenne, hogy fizessen is a hibáiért. A december 6-i választáson is" - fogalmaz.

A CNA-hoz benyújtott panaszban a szociáldemokraták többek között felróják, hogy Klaus Iohannis államfő ürügyként használta fel a 2019-es államfőválasztás első évfordulóját arra, hogy nyilatkozatot adjon a Cotroceni-palotából, amelyet tájékoztató jellegű műsorok keretében közvetítettek, noha az választási műsorba illett volna, hiszen "egyértelműen a PNL-t támogató és a párt választási ellenfelét, a PSD-t rágalmazó üzeneteket fogalmazott meg".

A szociáldemokraták szerint ugyanakkor Iohannis az alkotmány ellen is vétett, az alaptörvény 80. cikkelye ugyanis közvetítői szereppel ruházza fel az elnököt és tiltja, hogy részt vegyen a választási kampányban.

A PSD úgy véli, kedd esti élő bejelentkezésével Iohannis nehéz helyzetbe hozta a rádió- és televíziócsatornákat, "ugyanis egy, látszólag az államfő tevékenységéről szóló tájékoztató műsor egyik percről a másikra választási műsorrá változott", így a műsorszolgáltatók nem tudtak eleget tenni ama kötelezettségüknek, amelyet a választási műsorokkal kapcsolatban a CNA-hoz benyújtott dokumentumokban vállaltak. "Klaus Iohannis államfő élő bejelentkezésével ugyanakkor a Nemzeti Liberális Párt jogtalanul többlet műsoridőre tett szert, ami sérti a CNA 2020. október 21-én kiadott 603-as határozatát" - nyomatékosítják.

A PSD azzal az igényléssel fordul a CNA-hoz, utasítsa a műsorszolgáltatókat, hogy Iohannis elnöknek a választási kampány alatt elhangzó nyilatkozatait a PNL-nek járó műsoridőn belül sugározzák. AGERPRES/(RO - szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.