Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 22. /Agerpres/ - A települések vesztegzár alá vonásával ellenőrzés alatt tartható a járvány - jelentette ki vasárnap Klaus Iohannis.

A Fundeni Klinikai Intézetbe látogató román államfő úgy értékelte, hogy a karantén 'hatékony módszer' a vírus elleni küzdelemben.

'Ahol vesztegzár alá vonták a településeket, ott minden esetben megszűnt az esetek kontrollálatlan növekedése (...), és a korlátozásokat addig tartják fenn, amíg a fertőzések száma csökkenni kezd, de nem csak egy nap alatt, hanem több egymást követő napon, így úgy tekinthető, hogy megszakad a fertőzés rohamos terjedése' - nyilatkozta Iohannis.

Az államfő beszélt az esetmeghatározásáról is.

"Az eset vagy a gyanús eset definícióját az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) elég gyakran frissíti, és úgy gondolom, hogy ott vannak a legjobb szakembereink, és meggyőződésem, hogy helyes, ahogy leírják az eseteket" - mondta Iohannis. AGERPRES/(RO - szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.