COD GALBEN: 28-11-2020 Intre 06:45 si 10:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Harghita; COD GALBEN: 28-11-2020 Intre 06:35 si 08:30 se va semnala local depuneri de polei din ploaie slabă sau burniţă in Județul Alba; COD GALBEN: 28-11-2020 Intre 05:00 si 08:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Buzău, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Teleorman, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 28-11-2020 Intre 05:00 si 08:00 se va semnala ceață care va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 28-11-2020 Intre 05:00 si 09:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Galaţi, Județul Vrancea, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD GALBEN: 28-11-2020 Intre 05:00 si 08:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Mun. Bucureşti;

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 20. /Agerpres/ - Évente 16.000 gyermek esik áldozatul bántalmazásnak, elhanyagolásnak. kizsákmányolásnak, vagy az erőszak más formájának, jelentette ki pénteken Klaus Iohannis államelnök, hangsúlyozva, hogy minden eszközt fel kell használni a traumák megelőzésére.

'A stigmatizáció, diszkrimináció és a bántalmazás sajnos valós, és súlyos problémák, melyeket nem lehet tolerálni! Évente 16.000 gyermel esik áldozatul bántalmazásnak, elhanyagolásnak. kizsákmányolásnak, vagy az erőszak más formájának. Kötelességünk tudatosítani a traumákat, amelyeken ezek a gyerekek átmennek, és minden eszközt - akár törvényes eszközöket is - fel kell használni, hogy ezeket a bántalmazások megakadályozzuk. A gyermeket nem szabad verni!' - fejtette ki Iohannis a Cotroceni-palotában, a Mădălina Turzával, az országos gyermekjogvédelmi és örökbefogadási hatóság elnökével és Andreeas Novacovici-csal, az állami gondozott fiatalok tanácsának elnökével tartott megbeszélését követően.

Az államfő értékelte, hogy a civil szféra szorosan együttműködik az országos gyermekjogvédelmi és örökbefogadási hatósággal.

Minden gyermeket óvni kell és egyenlő esélyben kell részesíteni, hogy potenciálját elérhesse, a gyermekek érdekeit folyamatosan szem előtt kell tartania mind az intézményeknek, mind az állampolgároknak - hangsúlyozta Iohannis.

A megbeszélésen többek között az állami gondozásban lévő gyerekek különböző - így egészségügyi - szolgáltatásokhoz és oktatáshoz való hozzáféréséről, szakmai képzéséről volt szó.

'A román társadalom fejlődése nem lehet fenntartható fejlődés, ha nem ruházunk be az oktatásba, illetve a gyerekek és fiatalok jogainak védelmébe. Ez kell hogy legyen a megközelítés akkor is, amikor a finanszírozásról beszélünk. A gyerekek és a fiatalok védelmét biztosítani kell törvényileg is a bíróságokon, mindenfajta bántalmazást és erőszakot szigorúan meg kell büntetni' - hangsúlyozta az államfő.

Iohannis emlékeztetett, hogy péntek este kék színnel világítják meg a Cotroceni-palotát a gyerekek jogainak nemzetközi világnapja alkalmából.
AGERPRES/ (RO - szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.