Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 17./Agerpres/ - A polgárok egy kisebb csoportja nem hajlandó betartani a korlátozó intézkedéseket és emiatt nem csökken a fertőzések száma - jelentette ki hétfő este Ludovic Orban miniszterelnök, hozzátéve, hogy a szükségállapot alatt alkalmazott magas bírságoknak megvolt a hatásuk.

Orban szerint egy 'kisebbségben lévő társadalmi csoport' nem hajlandó betartani a kormány által bevezetett korlátozó intézkedéseket, és bírságokkal sem tudják őket erre kényszeríteni, mert az alkotmánybíróság megvonta tőlük ezt a jogot.

Megjegyezte, hogy a szükségállapot idején a magasabb bírságok "nagyon jól" befolyásolták a törvénykövető magatartást.

'Az alkotmánybíróság úgy döntött, hogy mi nem emelhetjük a bírságokat, ezt csak a parlament teheti meg. A jelenlegi bírságok szintjét a parlament határozta meg' - mondta Orban.

A kormányfő a Szociáldemokrata Párt (PSD) által uralt parlamentre hárította a felelősséget azért, hogy nem sikerül a kormányintézkedéseket támogató törvénymódosításokat elfogadtatni. AGERPRES/(RO - szerző: Irinela VIŞAN, szerkesztő: Antonia NIŢĂ; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.