Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 13./Agerpres/ - A koronavírus-elleni oltás biztosan nem lesz kötelező sem a gyerekek, sem a felnőttek számára - jelentette ki csütörtök este az Antena 3 műsorában Alexandru Rafila, Románia képviselője az Egészségügyi Világszervezetben (WHO).

A professzor információi szerint Romániában e védőoltás elfogadottsága 50 százalék körül van a lakosság körében.

Hozzátette: az általános elfogadottságot nagyon alapos tájékoztató kampánnyal kell növelni, de hangsúlyozta: az egészségügyi személyzetet és a kockázati csoportokat be kell oltani.

'Amennyiben az emberek azt látják, hogy azoknak, akik megkapták az oltást, nincsenek problémáik, nem alakultak ki mellékhatásaik, védetté váltak a betegség ellen, akkor megjön a bizalmuk és beoltatják magukat" - magarázta Rafila.

Kifejtette: az oltási kampány alapos előkészítést igényel, mert ez nem egy sima, a családorvos által beadható vakcina lesz, az oltóanyag ugyanis rendkívül érzékeny a hőmérsékletváltozásokra, azt különleges körülmények között kell tárolni.

Egy Romániában elvégzett felmérés szerint a lakosság 38,6 százaléka határozottan elutasítaná, hogy beoltassa magát koronavírus-elleni oltóanyaggal, ha ez most rendelkezésre állna, 30 százaléka azt nyilatkozta, hogy kivárna, amíg meggyőződik arról, hogy azoknak, akik beoltatták magukat, nem származott ebből semmilyen problémájuk, 21,8 százalékuk beoltatná magát, 8 százalékuk pedig azt mondta, hogy csak akkor vállalkozna erre, ha részletes tájékoztatást kapna.

A kutatást szeptember 25-e és október 16-a között a Larics Szociológiai Kutatóközpont telefonon végezte egy ezer fős reprezentatív mintán, a hibahatár plusz-mínusz 3 százalék. AGERPRES/ (RO - szerkesztő: Marius FRĂŢILĂ; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.