Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 11./Agerpres/ - A tizenegyedik hónap tizenegyedik napja a bűnözők fekete napjaként vonul be a történelembe - nyilatkozta szerdán Marcel Vela belügyminiszter, aki szerint, az utóbbi évek legnagyobb akciójának keretében, 619 egyidejű házkutatást és rajtaütést tartottak az ország egész területén a bűnözés csökkentése érdekében.

Az akcióban több mint háromezer rendőr, csendőr és határrendőr vett részt, összesen 489 házkutatást és 130 rajtaütést tartottak.

A tárcavezető számításai szerint a 21 bűnözői csoport összesen 190 millió lej és 160 ezer euró kárt okozott.

'A 130 rajtaütéssel érvényt szereztek számos házkutatási és előállítási parancsnak, és több európai elfogatóparancsnak is. Az akciót 21 bűnözői csoport ellen hajtották végre, amelyek többek között kábítószer-kereskedelemmel, emberkereskedelemmel, migránskereskedelemmel, prostituáltak futtatásával, gazdasági bűnözéssel, uzsorával és zsarolással foglalkoztak" - részletezte Vela.

A 489 házkutatás közül a legtöbb, 386 a szervezett bűnözéssel kapcsolatos ügyben történt - mondta el a miniszter. AGERPRES/(RO - szerző: Daniel Alexandru FLOREA, szerkesztő: Cătălin ALEXANDRU, HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal ([email protected]).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.