Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, november 9. /Agerpres/ - A jelenlegi parlamentnek nincs jogában szavazni a 2021-es költségvetés-tervezettel kapcsolatban. A kormányfő feladata az áttekinthetőséget biztosítani a büdzséterv ügyében - jelentette ki Cătălin Drulă, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselőházi frakcióvezetője a kormányfő óráján, a parlamentben.

'A költségvetést kétségkívül annak a törvényes parlamentnek kell elfogadnia, amely a december 6-i választások nyomán fog megalakulni. A jelenlegi parlamentnek nincs joga elfogadni Románia 2021-es költségvetését, ez a parlament elvesztette legitimitását, mérgező a többsége, amellyel támadást indított az igazságügy és a jogállam ellen, ezt a többséget még a közelmúltban Liviu Dragnea vezette' - mondta Drulă.

Az USR frakcióvezetője ugyanakkor felszólította Ludovic Orban miniszterelnököt, hogy biztosítsa az államháztartási törvény tervezetének átláthatóságát, mert 'olyan intézkedéseket látunk, amelyeket mindenféle konzultáció nélkül fogadtak el, és amelyek nyilvánvalóan fokozzák az állampolgárok elégedetlenségét'.

'Nem zárhatod be az élelmiszerpiacokat, miközben nyitva hagyod a bevásárlóközpontokat. Nem tehetsz úgy, mintha nem látnád a tömeget a zarándoklatokon meg más, a koronavírus terjedése szempontjából veszélyes helyeken' - vélekedett a képviselő, aki szerint a kormányfő azt a benyomást kelti, mintha a választási eredmény fontosabb lenne neki, mint az emberek egészsége és a szakértők véleménye.

Cătălin Drulă szerint 2021 a mély reformok éve kell hogy legyen, amikor eltűnnek a különnyugdíjak és a 'luxus-közalkalmazottak csillagászati fizetései'.
AGERPRES/ (RO - szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.