COD GALBEN: 30-10-2020 Intre 01:20 si 05:00 se va semnala local ceață care va determina determina scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 30-10-2020 Intre 01:00 si 05:00 se va semnala - local și temporar, ceaţă care determină scăderea vizibilității sub 200 m şi izolat sub 50 m. in Județul Constanta, Județul Tulcea;

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, október 13./Agerpres/ - Bizonyos körülmények között elfogadható Románia számára az Európai Bizottságnak (EB) az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére vonatkozó javaslat - jelentette ki pénteken Klaus Iohannis államfő, miután részt vett Brüsszelben az Európai Tanács kétnapos értekezletén.

A találkozó napirendjén szerepeltek még a COVID-19 járvánnyal, az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti jövőbeni kapcsolatokkal, valamint az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel kapcsolatos témák is.

"Klaus Iohannis elnök hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság javaslata az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának 2030-ig történő csökkentésére nagyon ambiciózus, amelyet Románia bizonyos feltételek mellett elfogadhat. E tekintetben Románia elnöke kijelentette: e cél elérése a tagállamok igényeihez és sajátosságaihoz igazított támogatási mechanizmusok függvénye' - írja az Államelnöki Hivatal által az AGERPRES hírügynökségnek küldött közleményben.

A dokumentum szerint az államfő kiemelte az éghajlatváltozással kapcsolatos akciók uniós finanszírozásának fontosságát, különös tekintettel a gazdasági fellendülésre szánt új eszközökre, az egyes tagállamok prioritásaitól függően.

Rámutatott, hogy az új kötelezettségvállalások megfelelő végrehajtásának biztosításához meg kell felelni néhány alapvető feltételnek. Az első az új célok tagállami szintű megvalósításának eldöntésére vonatkozik, mivel nincs egyetlen megoldás sem, amely minden tagállamra alkalmazható.

Iohannis elnök szerint fontos egy olyan rugalmas keret fenntartása, amely lehetővé teszi az Unió összes országának, hogy meghatározza a legmegfelelőbb megoldásokat az új célok elérésére.

Az államfő megismételte, hogy az energiaszerkezet kialakításának nemzeti hatáskörben kell maradnia, és ebben az összefüggésben az éghajlatváltozás területén, az új célkitűzéseknek való megfelelés érdekében, nemzeti szinten kell adaptálni az intézkedéseket.

Az éghajlatváltozásról folytatott megbeszélések azon az EB-javaslaton alapultak, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását 2030 végéig az 1990-es szint 55%-ra kell csökkenteni. AGERPRES/(RO - szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.