COD PORTOCALIU: 30-09-2020 ora 10 se va semnala ploi abundenteZone afectate

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, szeptember 16./Agerpres/ - Módosításokkal fogadta el szerdán a képviselőház és a szenátus költségvetési bizottsága a költségvetés-kiigazításról szóló tervezetet. Húsz törvényhozó támogatta szavazatával a javaslatot, egy személy ellenezte azt.

A bizottságok által elfogadott egyik legjelentősebb módosító javaslat értelmében hatályon kívül helyezik a nyugdíjak 14 százalékos emelését előíró cikkelyt. Így érvényben marad a nyugdíjtörvény, amely szerint 40 százalékkal nő a nyugdíjpont értéke.

Egy másik javaslat szerint 1 milliárd lejjel növelik az önkormányzatoknak szánt összeget, a megyeszékhelyek pedig további 500 millió lejt kapnak, amelyet egyenlő módon, politikai színezettől függetlenül osztanak szét közöttük.

Elfogadott a testület még egy indítványt, amelynek értelmében 5,635 millió lejjel egészítik ki a képviselőház költségvetését. Az összeget a decemberi parlamenti választások nyomán tisztségbe kerülő törvényhozók parlamenti irodáinak felszerelésére szánnák.

A bizottságok ugyanakkor arról is döntöttek, hogy a pedagógusok a hatályos törvényben előírtaknak megfelelően, azaz még ebben az évben megkapják a béremelést.

Egy másik módosítás előírja, hogy "az EU által elfogadott módszertan értelmében az államadósság év végén nem haladhatja meg a bruttó haza termék 40 százalékát".

Emellett 400 millió lejt hagytak jóvá a bizottságok a gazdasági minisztérium számára a Start-Up Nation program finanszírozására, illetve azt is megszavazták, hogy utaljanak ki 20 millió lejt a kormány tartalékalapjából a bukaresti Nemzet Megváltása székesegyház munkálatainak folytatására.

Valamennyi módosító javaslatot a Szociáldemokrata Párt (PSD) terjesztette elő. A szakbizottságok nemzeti liberális párti törvényhozói nem vettek részt az ülésen. AGERPRES/(RO - szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.