COD PORTOCALIU: 30-09-2020 ora 10 se va semnala ploi abundenteZone afectate

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, szeptember 15. /Agerpres/ - Az alkotmánybíróság keddi, egyhangúlag meghozott határozata értelmében nem létezik alkotmányos jellegű jogi konfliktus a kormány és a parlament között a bizalmatlansági indítvány rendkívüli parlamenti ülésszakban való benyújtása miatt - tájékoztat közleményében a testület.

A taláros testület ezzel elutasította Ludovic Orban kormányfő keresetét.

A közlemény értelmében a testület két tagja azon a véleményen volt, hogy az alkotmányossági panaszt el kellett volna utasítani, mert nem befogadható.

Az alkotmánybírák hétfőn tárgyalták a kormány ez irányú keresetét. A kormány annak eldöntését kérte, hogy fennáll-e a jogi konfliktus a parlament és a kabinet között, miután a törvényhozó testület 'a két parlamenti ülésszak közötti időszakban bizalmatlansági indítványt nyújtott be, minek következtében össze kellett hívni egy rendkívüli ülésszakot az indítvány szövegének a bemutatására, anélkül, hogy annak megvitatására és voks alá bocsátására sor került volna'.
AGERPRES/(RO - szerző: Mihai STOICA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.