Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, augusztus 25. /Agerpres/ - Közvitára bocsátotta a belügyminisztérium azt a sürgősségirendelet-tervezetet, amely értelmében a rendőrség elrendelhetné a bántalmazott állatok állatmenhelyre való költöztetését.

A hírt Marcel Vela belügyminiszter jelentette be kedden a minisztérium székhelyén.

Vela elmondta: a minisztérium honlapján közzétették a tervezetet, amelynek értelmében a rendőrség elrendelheti a bántalmazott, sérült, megkínzott állatok menhelyre költöztetését.

Amennyiben a tervezetet megszavazzák és hatályba lép, a megyei tanácsoknak kötelességük lesz állandó állatmenhelyeket biztosítani. Ezek lehetnek intézményes jellegűek, de létre lehet őket hozni állatkertek keretében, illetve állatvédő személyek bevonásával is.

A tervezet értelmében a bántalmazott állatok ideiglenesen olyan civil szervezetekhez kerülhetnek, amelyek bizonyítottan képesek ellátni azokat. Az állat tulajdonosa a közigazgatási bíróságon fellebbezhet a hatósági intézkedés ellen.

A miniszter közölte: a jogszabálytervezet feljogosítaná a rendőröket, hogy amennyiben információik szerint valahol veszélyben levő állat van, az illető ingatlan vagy terület tulajdonosának engedélye nélkül is behatoljanak oda, ahol az állat található. A rendőri akcióról fotó- vagy videofelvétel készíthető az állat tulajdonosának beleegyezése nélkül is - tette hozzá Vela.
AGERPRES/(RO - szerző: Mihai STOICA, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.