Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, július 30. /Agerpres/ - A szociáldemokraták úgy döntöttek, augusztusban benyújtják a bizalmatlansági indítványt az Orban-kormány ellen - jelentette be csütörtökön Marcel Ciolacu, a PSD ügyvivő elnöke.

'Megengedhetetlen Klaus Iohannis államfő hozzáállása, méltóságán aluli. Megértem Iohannis elnök gondját, miután kormánya elveszítette az ellenőrzést a járvány és a gazdasági válság fölött. Nem értem viszont azt a rögeszméjét, hogy máshol keresse a bűnbakokat a pandémiát és a gazdasági helyzetet illetően. Az a kétségbeesés, amellyel a PSD-t támadja, igazolja azt a tényt, hogy kormánya teljesen elveszítette az ellenőrzést a pandémia és a gazdasági válság kezelése fölött. (...) A kormány hitelessége immár nulla. A jelenleginél nagyobb káoszt még a PSD vagy az ellenzék sem tudna előidézni, ezért döntöttünk úgy ma, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtunk be augusztusban. (...) A kollégák azt javasolták, hogy augusztus közepéig nyújtsuk be' - fejtette ki Ciolacu a Szociáldemokrata Párt országos végrehajtó bizottságának ülése után.

Ciolacu felszólította az ellenzéket, hogy mind szavazzák meg a PSD bizalmatlansági indítványát.

'Tudomásom szerint az USR kivételével, amelyről nem tudni, hogy kormányon van, vagy ellenzékben, minden politikai párt ellenzékben van. Ott van még a PMP, amely kormányon van' - tette hozzá.

A szociáldemokrata vezető szerint Ludovic Orban kormányfőnek a parlament elé kell állnia, hogy tisztázza, kormánya képes-e megszervezni a választásokat és meg tudja-e nyitni biztonságban az iskolákat szeptemberben.

'Ez Ludovic Orban kormányfő kizárólagos felelőssége, illetve Klaus Iohannis államelnöké is, mivel mindannyian tudjuk, hogy minden, a kormányzást illető döntést a Cotroceni-palotában hoznak meg' - fűzte hozzá Ciolacu.

Lucian Romaşcanu, a PSD szóvivője szintén kijelentette csütörtökön, hogy a kormány elveszítette az ellenőrzést a pandémia fölött, Iohannis államfő pedig a PSD-t hibáztatja.

"Iohannis úr hazudik, akárcsak tegnap. Miután a kormány elveszítette az ellenőrzést a járvány fölött, Iohannis most elveszítette az ellenőrzést az értelem és logika fölött. Miután tegnapi (szerda - szerk. megj.) nyilatkozata miatt mindenki elmarasztalta, ma nagyon ideges kirohanása volt nyilatkozatában. Egész Románia megunta már hallgatni ezt a fáradt lemezt: a PSD a hibás. Meguntuk, hogy már 9 hónapja, amióta saját kormányát beiktatta, azt halljuk, más a hibás. Legyen világos: Iohannis és a PNL-kormány a hibás. (...) A PNL-kormány elveszítette az ellenőrzést a pandémia fölött' - mondta Romaşcanu a párt székhelyén.
AGERPRES/ (RO - szerző: Florentina PEIA, Dana PICIU, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.