Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, július 30. /Agerpres/ - Nagyon szigorú intézkedésekre van szükség a jelenlegi járványhelyzetben, ezért szankcióban részesülnek azok, akik nem tartják be a szabályokat - jelentette ki Klaus Iohannis államelnök csütörtökön.

'A helyzet a következő: 1350 páciens, 35 elhalálozás, nő a betegek száma. Mi, én, a kormány, a felelős hatóságok készen állunk kezelni ezt az új válságot. Ma megbeszélést tartottam a belügyminiszerrel, illetve a rendőrségért és a katasztrófavédelemért felelős két államtitkárral, és egyetértettünk, hogy nagyon szigorú intézkedésekre van szükségünk. Kedves románok, minden egyes szociológiai felmérés arra mutat, hogy 90%-uk betartja a szabályokat, maszkot visel és betartja a fizikai távolságot. Köszönöm! Többségük megértette, hogy fegyelemre van szükség. Aki ezt nem értette meg, bírságot fog fizetni. Mindenkinek kötelező módon be kell tartani a szabályokat, hogy együtt féken tudjuk tartani ezt a betegséget, a járványt' - mondta az államfő a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában.

Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy az intenzív osztályok ágyainak a fele már foglalt és szigorú intézkedésekre van szükség, hogy a járványt kordában lehessen tartani.

'Nagyon szigorú intézkedésekre van szükségünk. Számítok rátok, kedves románok, hogy betartjátok ezeket a szabályokat, aki pedig nem tartja be, viselni fogja a törvényes következményeket' - szögezte le Iohannis.

Az államfő megbeszélést tartott csütörtökön a koronavírus-járvány jelenlegi helyzetéről Marcel Vela belügyminiszterrel, Raed Arafat belügyi államtitkárral, a katasztrófavédelmi főosztály (DSU) vezetőjével és Bogdan Despescu vezető rendőrkvesztorral, belügyi államtitkárral.
AGERPRES/ (RO - szerző: Eusebi MANOLACHE, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.