COD PORTOCALIU: 25-09-2020 ora 11 Intre 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00Fenomene vizate se va semnala 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00Fenomene vizate

Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, július 30. /Agerpres/ - Az országos katasztrófavédelem vezetője, Raed Arafat úgy nyilatkozott a szerda esti kormányülést követően: elfogadták a veszélyhelyzet meghosszabbítását előíró 2020/553-as kormányhatározat 2-es és 3-as csatolmányának módosítását.

Az elfogadott szöveg értelmében a megyei vészhelyzeti bizottságok bizonyos órák között kötelezővé tehetik az orrot és szájat eltakaró maszk viselését minden 5 éven felüli személy számára nyílt, zsúfolt téren is. Ilyen helyek a piacok, vásárok, peronok, buszmegállók, rakpartok, ünnepségek vagy zarándoklatok helyszínei, turisztikai látványosságok környéke.

A szóban forgó nyílt tereket, illetve az időszakot, amikor kötelező a szabadtéri maszkviselés, a közegészségügyi igazgatóság javasolja annak alapján, hogy mikor és hol ütközik akadályokba a biztonságos fizikai távolságtartás.

A nyílt terű helyek tulajdonosainak vagy adminisztrátorainak kötelességük lesz jól látható helyre kifüggeszteni a kötelező maszkviselésre vonatkozó rendelkezést - mondta Arafat.

A teraszhelyiségeknek, kluboknak, bároknak és más szórakozóhelyeknek tiszteletben kell tartaniuk az országos vészhelyzeti bizottság vagy a megyei vészhelyzeti bizottság által megszabott órarendet és óvintézkedéseket. Ugyanakkor korlátozniuk kell a vendégek számát, és a székeket biztonságos távolságban kell elhelyezniük egymástól.

Arafat azt is elmondta, a módosításba végül nem kerültek be kimondottan a strandokra és tengerpartra vonatkozó óvintézkedések, mert elegendőnek ítélték meg az általános szabályozásokat, de a megyei hatóságok ettől függetlenül dönthetnek úgy, hogy bizonyos strandokon, bizonyos időintervallumokban megszorításokat vezetnek be.
AGERPRES/(RO - szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Antonia NIŢĂ, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.