Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, június 29. /Agerpres/ - A romániai alkalmazottak közel 75%-a még nem ment pihenőszabadságra ebben az évben, 42%-uk szándékozik ezt rövidesen megtenni - derül ki a BestJobs munkaerőpiaci platform hétfőn közzétett felmérésből.

A felmérés szerint a megkérdezettek 42%-a aggódik amiatt, hogy az emberek túl sokat lazítottak a távolságtartási és higiéniai szabályokon, és emiatt újabb járványhullám jöhet. 23 százalékuk attól tart, hogy újabb megszorításokat fognak bevezetni a hatóságok, amelyek áthúzhatják nyaralási terveiket. A válaszadók 80 százaléka az ország határain belül marad idén nyáron. 57,4%-uk a hazai hegyvidéken vagy a tengerparton szeretné eltölteni pihenőnapjait, 24,8%-uk otthon.

A nyaralást tervezők 34,2%-a ugyanakkora összeget tervez nyaralásra költeni idén is, mint a pandémia előtti években, 16%-uk viszont azt válaszolta, hogy a tavalyi költségvetéshez képest 30 százalékkal csökkentik le az idei szabadság büdzséjét.

A megkérdezettek 50 százaléka szállodában vagy panzióban tervez megszállni, 12%-uk bérelt lakásban, illetve lakókocsiban vagy sátorban akar lakni a pihenőszabadság alatt.

A szabadságról való visszatérést követően az alkalmazottak 29%-a azonnal vissza akar térni a munkahelyére, anélkül, hogy elővigyázatossági intézkedéseket tenne kollégái védelmében. 28%-uk távmunkában szándékozik dolgozni év végéig, és 21 százalékuk nyilatkozta azt, hogy munkatársai esetleges megfertőzését elkerülendő 14 napon át otthon fog tartózkodni, miután hazatért a nyaralásból. A válaszadók 18%-a fontolgatja, hogy COVID-tesztet végeztet az üdülésből való hazatérte után.

A megkérdezettek 88%-a nem tervez semmiféle szolgálati útra menni ebben az évben, és kevesebb, mint 3 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy külföldi szolgálati útra készül.

A BestJobs adatai szerint a járvány jövedelemcsökkenéssel járt számos romániai alkalmazott számára: a válaszadók negyede azt mondta, hogy a család jövedelme 25%-kal csökkent a pandémia idején, míg 24,5%-uk úgy nyilatkozott, hogy bevételeik több mint 50%-kal estek vissza.

A BestJobs 2020. június 15-20-a között végezte el felmérését 804 romániai internet-felhasználó körében.
AGERPRES/(RO - szerző: Alexandru-Costin MOTROAŞĂ, szerkesztő: Andreea MARINESCU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)
 

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.