Részletek
View less

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bukarest, április 4. /Agerpres/ - Mintegy 15.400 személy érkezett Romániába az elmúlt 24 órában, közülük 10.100-an a Magyarországgal közös határátlépőkön keresztül - tájékoztatott szombaton a román határrendészet.

A közlemény szerint az utóbbi 24 órában több mint 25.000 román és külföldi állampolgár lépte át az államhatárt, közülük mintegy 15.400-an belépésre, 9600-an kilépésre jelentkeztek. Ugyanakkor több mint 11.000 járművet regisztráltak a határátkelőknél, 4000-et a belépési, 7000-et a kilépési oldalon.

A Magyarországgal közös átkelőknél mintegy 14.100-an jelentkeztek ellenőrzésre, 10.100-an a belépési oldalon.

A határrendészet felhívja a figyelmet, lassítja a határon való átlépést, hogy a szokásos ellenőrzés mellett a közegészségügyi igazgatóság képviselői járványtani ellenőrzést is végeznek, ugyanakkor az országba belépőknek ki kell tölteniük egy felelősségvállalási nyilatkozatot. Mindezek lefolytatása után az országba belépő autókat a rendőrség és csendőrség képviselőiből álló egységek elkísérik azon településig, ahol a hazatérteknek karanténba vagy lakhelyi elkülönítésbe kell vonulniuk.

Az elmúlt időszakban növelték az ország határain szolgálatot teljesítő határrendészek számát, naponta mintegy 4500-an dolgoznak - jegyzi meg a közlemény.

A határrendészet tájékoztatása értelmében az elmúlt 24 órában 29 illegális tettet (kilenc bűncselekményt és 20 kihágást) észleltek a határátkelőknél és a zöldhatáron, és 17.900 lej értékben foglaltak le olyan javakat, amelyeket illegálisan próbáltak behozni az országba.

Az észlelt kihágásokért összesen 13.300 lejre róttak ki bírságot. AGERPRES/(RO - szerző: Irina POENARU, szerkesztő: Marius FRĂTILĂ; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

A www.agerpres.ro weboldal tartalma kizárólag a tájékoztatást szolgálja.
Az AGERPRES hírügynökség által a weboldalon közzétett minden információ a vonatkozó törvényi előírások védelme alatt áll.
Tilos az oldal tartalmának másolása, átvétele, átszerkesztése, módosítása vagy bárminemű kiaknázása.
Erről a Felhasználási feltételek menüpont alatt talál bővebb információkat. Amennyiben igényt tart az AGERPRES hírügynökség híreire, kérjük, lépjen kapcsolatba a marketingosztállyal (marketing@agerpres.ro).

Hozzászólás küldésével Ön kötelezi magát az AGERPRES által a www.agerpres.ro oldalon megjelenő hozzászólások közzététele kapcsán megszabott feltételek betartására.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Sajtófigyelő
Beállítások

RÓLAD

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.